Spel online – någonting för pensionärer

Efter 25 år är det slut. Det kommer inte längre att vara någon innebingo på Parketten. Det är hyran som är anledningen. Så här skriver man om händelsen i Corren.se

Begärd hyra, 2 000 kronor per tillfälle/söndag, skulle på en vintersäsong kosta föreningen cirka 54 000 kronor. Det tillsammans med övriga kostnadsökningar ger, enligt BIF, i stort sett ett nollresultat och då saknas motivation för att fortsätta. Det är mycket ideellt arbete bakom, däribland städning för det har inte ingått i hyran.

Självklart är detta tråkigt, och någonting som påverkar många av de besökare som Parketten har på sin inne-bingo.

Bingo är ju också någonting som har varit mycket populärt bland främst pensionärer i Sverige. I ungdomsfilmer från USA kan man se hur unga samlas för att spela, när de går på dejt eller dylikt men i Sverige tillhör bingon de äldre. Och visst har det också varit familjeunderhållning, det här med bingo. Alla minns vi nog Bingolottos storhetstid (mer om programmet här), då hela familjen satt framför TV:n och följde Loket när han ropade ut de olika siffrorna. Nu är Bingolotto inte alls lika stort längre, och pensionärerna är återigen ensamma med sitt fritidsintresse.

Självklart är det en stor besvikelse för de gamla när det blir som så att kommunen gör så att de inte längre har ställen att spela på. Det är ju någonting som många tycker är roligt och i den åldern är alternativen inte så många. Någonting man dock borde informera de gamla om är att man kan spela bingo på nätet. Det gör man enkelt och det är minst sagt lika roligt som att spela i en lokal, dessutom kan man göra det när som helst man känner för det. Om man dock saknar sällskapet som tillkommer när man ses i en lokal för att spela kan man då bjuda in flera vänner och ha en bingo-kväll hemma. Det är mer flexibelt helt enkelt och tyvärr är det många gamlingar som inte vet att möjligheten finns, eller hur man gör för att hitta de sidor som erbjuder bingo och andra spel på nätet. Dessutom är det mest troligt mer säkert att spela online, eftersom spelbolagen är kontrollerade. Det som hände i Bingohallen i Hofors kommer exempelvis inte att hända på internet. Ni som inte minns händelsen, så bedrev Hofors olagligt spel i åtta månader (mer info här).

Om du är pensionär som läser detta hoppas vi att du vågar ta dig in i spelandet på nätet. Det är givande och roligt, och inte heller speciellt svårt. Känner du dig osäker kan du alltid prata med ett barnbarn så kan han eller hon säkerligen hjälpa dig på vägen.

????????????????????????????????????????
Har du kvar din käraste är spel på nätet också någonting ni kan göra tillsammans. Kanske ska ni börja det hela med att gå en datorkurs? Det finns många kurser som riktar in sig på olika saker och ni kommer snart att märka hur enkelt det är att lära sig. Har du ingen partner, kanske du hittar en på datorkursen! Hur kul vore inte det?