Pensionärernas kortspel

Ett kortspel som är väldigt populärt bland pensionärerna är bridge. Det är till och med så poppis att det anordnas mängder av kurser för att lära sig spelet. Pensionärerna surfar gärna även ut på nätet för att spela en runda eller två.

2172356-senior-woman-using-computer

I ett tidigare inlägg skrevs det om att bingo är något som många pensionärer är intresserade av att spela.

”Bingo är ju också någonting som har varit mycket populärt bland främst pensionärer i Sverige.” Läs mer.

Bridge poppis bland pensionärerna

Men det är inte bara bingo som går hem hos pensionärerna, ett annat spel som är väldigt populärt är bridge. I en artikel i Fagersta-Posten kan man läsa om pensionärerna Bertil och Ingemar som fullkomligt älskar kortspelet. De säger att bridge är lätt när man väl har lärt sig men att det kan vara väldigt komplicerat till en början. Därför rekommenderar de alla som vill börja spela att gå en kurs för att lära sig. Dessutom så kräver det att man spelar runt ett år för att ha lyckats spela ihop sig med sin partner.

Spelar på nätet

Bridge handlar till största delen om skicklighet medan det även finns ett inslag av tur i spelet. Spelet går inte bara att spela i verkligheten utan det finns versioner på nätet där man kan spela med folk från hela världen. Det krävs alltså inte att man har en spelpartner som också kan bridge. Det gäller bara att ha en dator eller mobil och en nätuppkoppling för att komma igång med det underhållande spelet.