Det här med spelbolagen

Det kommer bara fler och fler spelbolag i EU (källa), och de lockar allt fler att satsa pengar på olika typer av spel på nätet. Inget fel med det egentligen. Spel är roligt och spännande, och någonting som många sysslar med och mår bra av. Det finns dock möjligheter att spela på oreglerade spelbolag, någonting som gör att man faktiskt inte är godkända av staten, och därmed olagliga. Dessa bolags närvaro på nätet ökar, främst i samband med att konsumenterna överöses av reklam som ska få oss att spela ännu mer. Det är någonting man skriver om i en artikel från Dagens Nyheter här. I artikeln kan vi läsa en intervju med Peter Alling som är styrelseledamot i Branschföreningen för onlinespel och är ansvarig för frågor om nordisk spelreglering. Han menar på att det inte är någon större fara med detta, men lotteriinspektionen är orolig och efterlyser en ny lag som är mer modern. Diskussionen handlar främst om i fall Sverige ska införa ett licenssystem som öppnar för utländska aktörer, eller om man ska fortsätta att stänga dom ute.

Vad som egentligen alla bör fokusera på när det handlar om spel online är att se till så att de spelbolagen konsumenterna använder sig av är säkra och inte lurar folk på pengar. Det är otroligt månna som spelar och om det inte är säkert att spela kommer många att bli lurade. Dessutom bör man se till att spel på nätet anses mer accepterat av samhället, eftersom många numera verkar tro att alla som spelar är spelmissbrukare. Gör man så kommer också de saker som gör spelet ännu roligare bli lättare att hitta, exempelvis att man kan använda sig av bonus om man spelar (lista över bra bonus på nätet: casinobonuslistan.se) samt hitta vänner som spelar på nätet, så man kan spela tillsammans.

Det återstår att se hur det blir med lagen, och tills dess får  vi helt enkelt hoppas att det blir bättre och bättre vad gäller spelandet.

Tips säkert spelande:

  • Är det en sajt du känner till?
  • Är det en svensk sajt?
  • Läs genom villkor på hemsidan

????????????????????????????????????????